E-mail marketing

E-mail markedsføring er en af de ældste marketingstrategier i bogen. Men udbredelsen af smartphones, apps og sociale medier, har gjort e-mail til en overset kanal i grundbogen for moderne markedsføring. Hos Webamp mener vi dog, at det er helt forkert, og nu skal vi forklare dig hvorfor!


De 3 elementer i e-mail marketing

Content

Content afhænger af den form for e-mail kampagne, som din virksomhed kører. Skal kampagnen være mere visuel eller skriftlig? 

strategi er en vigtig del af e-mail marketing

Strategi

En gennemarbejdet e-mail marketingstrategi hjælper med at afklare dine mål, din tilgang og skitsere hvilke flows, som du skal bruge. Så hvad skal din strategi indeholde?

Du skal have en solid kundekreds, når du skal lave e-mail marketing

En solid kundekreds

En bred kundekreds er uden tvivl det vigtigste, når du begiver dig ud i e-mail marketing. Det er tidskrævende at bygge op, men køber du en pre-made e-mail liste, kan du risikere at ende i spam-mappen. 


Du kan øge salget i din virksomhed, når du har en god e-mail marketing strategi.

Er du en smule mere overbevist, og leger du lidt med tanken om at markedsføre din virksomhed gennem e-mail, er der kun at sige: KOM I GANG!

Hos Webamp har vi vores helt egne marketingnørder, som elsker e-mail markedsføring.
De står kampklar til at guide og hjælpe dig med at planlægge en markedsføringskampagne, der slår kegler!

E-mail markedsføring kan øge salget i din virksomhed!

Vi mener nemlig, at e-mail disciplinen er mindst lige så relevant og effektiv, som den altid har været – hvis faktisk ikke mere relevant end nogensinde før.

Hvad hvis vi fortalte dig, at god e-mail markedsføring kan være én af de mest omkostningseffektive værktøjer i din marketingstrategi? Så rynker du højst sandsynligt på næsen og tænker: “Show me! Nyhedsbreve er outdated og irrelevante”.

Men vent nu lige lidt. Det er vigtigt at huske, at e-mail markedsføring kan super meget mere end traditionelle nyhedsbreve. E-mail systemer er i dag langt mere avancerede, når det kommer til brugerdata og segmentering. Det betyder, at du kan ramme den helt rigtige kunde, på det helt rigtige tidspunkt!

E-mail markedsføring er faktisk SÅ omkostningseffektivt, at en rapport fra DMA (Direct Marketing Association) viste en “return on investment” (ROI) på hele 38$ per 1$ brugt.
Tro det eller ej, men tallene taler da næsten for sig selv!

Marketing via e-mail er altså både billigt at komme i gang med, og kan med gennemtænkte e-mail-kampagner både forbedre dine resultater og konvertere flere leads til kunder.

Hvad er e-mail marketing?

I en simplificeret udgave er e-mail marketing en digital kanal, som effektivt markedsfører din virksomhed ved, at møde dine kunder lige dér, hvor de befinder sig i kunderejsen – nemlig direkte i deres indbakke. Markedsføring via e-mail kan blandt andet bruges til at promovere din virksomheds produkter, tilbud og nyheder.

Men selvom det virker som noget gøgl, kan e-mail marketing spille en afgørende rolle i din strategi. Efter den nye GDPR-lov i 2018 har e-mail markedsføring nemlig fået den store fordel, at dine kunder helt selv har valgt at modtage beskeder fra din virksomhed.

Du markedsfører derfor kun til engagerede kunder, som allerede har vist interesse i, hvad du har at fortælle dem. Med en skarp SoMe– og online ads pre-kampagne kan e-mail marketing være dit stærkeste værktøj og spille en afgørende rolle i leadgenerering, brand awareness samt opbygning og fastholdelse af kunder mellem køb.

Udfyld kontaktformularen!

Få gennemgået din e-mail marketing af en specialist

Skal din virksomhed være synlig på nettet – der hvor jeres kunder befinder sig?

Hos Webamp bliver I mødt af et hold af specialister inden for de vigtigste discipliner inden for digital markedsføring – fra SEO og Google Ads til social media marketing og videoproduktion.

Vi har med andre ord alle redskaberne til at sikre, at din virksomhed får succes på de digitale kanaler.

Vil du høre mere om hvordan? Så udfyld felterne i kontaktformularen – så kontakter vi dig for en uforpligtende snak om markedsføring for din virksomhed.

E-mail marketing-bureau for de ambitiøse

Som digitalt marketingbureau har vi hjulpet ambitiøse virksomheder med at øge deres konverteringsrater – fra hurtigt voksende webshops til internationale virksomheder.

Til trods for diversiteten i vores kundeportefølje, er der én ting, der går igen i hver eneste e-mail marketing samarbejde, vi indgår i: Skræddersyede løsninger, der matcher den enkelte virksomheds virkelighed, værdier og visioner.

Fælles for alle hvor kunder er, at de vil være synlige og møde deres kunder lige dér, hvor de befinder sig i kunderejsen – direkte i deres indbakke. På den måde sikrer vi dem ikke bare mere synlighed, men forstærker muligheden for loyale kunderelationer og øget salg grundet direkte autentisk kommunikation med deres kundebase.

Billig, men effektiv markedsføring er din virksomhed med sikkerhed interesseret i. Her kommer e-mail marketing ind i billedet, da det er en af de mest omkostningseffektive kanaler indenfor digital marketing, når det kommer til at skabe konverteringer.

Ønsker du hjælp til at starte dine e-mail marketingrejse – eller en hjælpende hånd til at løfte din nuværende strategi og eksekvering, står vores hold af specialister klar til at hjælpe dig.


  Vil du lære mere om e-mail markedsføring?

  Vil du blive klogere på markedsføring via e-mail?
  På vores Webamp Academy-side får du gratis viden om e-mail marketing, flows og konvertering. 


  • 3 automatiske e-mail flows der øger salget på din webshop

   31. marts 2021
  • Se alle blogindlæg

   Læs alle vores blogindlæg i vores academy

  Det er godt at markedsføre din virksomhed via e-mail

  Hvorfor bør du markedsføre
  via e-mail?

  Som vi nævnte tidligere er det bevist, at e-mail marketing har højere konverteringsrate sammenlignet med andre marketingsstrategier. Og det er der flere forskellige grunde til.

  1. For det første har e-mail marketing en utrolig høj ROI. Det betyder, at du får mere igen i forhold til dét, du rent økonomisk og tidsmæssigt investerer i din e-mail strategi.
  2. For det andet er det en strategi, der næsten ikke kan blive mere målrettet dit kundesegment. Dine modtagere af dine mails kender nemlig allerede til dit brand – de har jo netop selv skrevet sig op til at modtage mails fra din virksomhed. Desuden er det en af de få kanaler, som både fungerer B2B og B2C.
  3. For det tredje vil de automatiske flows køre af sig selv, når først du har opsat og struktureret dem på den helt rigtige måde. Ved du ikke, hvad automatiske flows er, har vi skrevet et lækkert blogindlæg om lige netop tre af de vigtigste flows, som du uden tvivl bør tænke ind i din e-mail markedsføring.

  Du kan både lave manuelle og automatiske flows. Hos Webamp fokuserer vi primært på automatiserede flows, da vores arbejds-DNA er drevet af kundedata, performance og selve kunderejsen, som e-mail markedsføring i høj grad er bundet op på.

  Fordele ved e-mail marketing!

  • Du får dine kunder på tomandshånd
   E-mail er den eneste marketingstrategi, der tillader, at dine kunder kan kommunikere direkte til dig – og omvendt. Fordi e-mails i dag kan automatiseres og udsendes på baggrund af specifik data, bliver e-mailene langt mere personaliserede og skaber en tættere relation mellem dig og dine kunder.

  • Du kan kommunikere større budskaber
   Når det kommer til annoncering på diverse medier og platforme, har man som oftest meget lidt plads/tid til at kommunikere et budskab på. E-mails adskiller sig derfor ved, at du har utrolig meget plads til kommunikere dine budskaber, rabatter, kampagner mm. Du har også mere plads til at virke troværdig overfor dine subscribers, der ikke allerede er kunder i din butik – selvfølgelig med målet om at få dem til at konvertere.

  • Du kan fastholde og engagere dine kunder
   E-mail marketing er en utrolig effektiv måde at fastholde og engagere dine kunder på. Sammenlignet med andre marketingstrategier har du muligheden for at følge op på dine kunder og på den måde opretholde en fast kundekreds. Derudover er e-mails en genial kanal til at engagere dine subscribers – og på den måde føle sig som en del af dit univers.
    Der er mange fordele ved e-mail marketing
    • Du rammer købeklare kunder
     De kunder, der har tilmeldt sig dit nyhedsbrev, er kunder, der allerede har vist en direkte interesse for dit brand eller virksomhed. Din e-mail-liste består derfor også kun af dine kernemålgruppe, hvilket betyder, at du med høj sandsynlighed rammer købeklare kunder. Med automatiske flows, kan du endda ramme dem lige dér, hvor interessen er allerhøjest.

    • Du hurtigt og direkte kan levere dit budskab
     Modsat andre marketingkanaler som flow-tv, udendørsbannere, reklamefilm mfl. er der kort tid mellem idé, eksekvering og resultat. Med e-mail markedsføring kan du hurtigt oprette en template til din ønskede mail, og sende dit budskab ud kort tid efter. E-mails er en vej til direkte kommunikation til kunden – 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

    Sådan kommer du igang med e-mail marketing!

    Nu er du forhåbentligt blevet 100% overbevist om, hvor ultra smart e-mail marketing er! Næste skridt er, at du skal til at overveje, hvordan din markedsføringskampagne skal se ud.

    Webamps e-mail marketing-specialister viser dig gerne vej gennem landskabet! Kontakt os i dag, så vi kan hjælpe dig med at planlægge din kommende e-mail kampagne.

    Om du vil afprøve din viden eller ønsker vores hjælp, bør du som det første tage stilling til tre grundlæggende elementer i e-mail marketing.

    De tre elementer i e-mail marketing

    1. Content i dine e-mails

    Content er uden tvivl essentielt i din markedsføring – især på e-mail.
    Content afhænger af den form for e-mail kampagne, som din virksomhed kører. Skal kampagnen være mere visuel eller skriftlig? Er du en webshop, som sælger mange produkter, vil dine e-mails højst sandsynligt været præget af et visuelt aspekt med flotte billeder.

    Selvom reklame via video kan virke som en god idé, er det ikke et optimalt format til e-mail marketing. Videoer kan være langsomme om at loade på dine kunders platforme, og du kan risikere, at kunden lukker mailen ned inden de overhovedet ser videoen. Du kan i stedet linke til videoen, som du i stedet poster på SoMe, Youtube eller din virksomheds hjemmeside.

    Webamp har en erfaren og kreativ content-afdeling, som står klar til at hjælpe dig. Både i form af visuals og tekstforfatning direkte til e-mailen eller videoer til SoMe-platforme!

    2. Planlæg en god kampagnestrategi

    Næste skridt er det vigtigste – strategi! En gennemarbejdet e-mail marketingstrategi hjælper med at afklare dine mål, din tilgang og skitsere hvilke flows, som du skal bruge. Så hvad skal din strategi indeholde?

    Du kan starte med at stille dig selv en række spørgsmål…

    1. Hvad vil vi opnå?
    2. Hvad er vores segment?
    3. Hvor ofte vil vi sende e-mails til mine kunder?
    4. Hvilken platform vil vi bruge? Hos Webamp arbejder vi med Mailchimp og Klaviyo. 
    5. Hvilket content skal vi bruge til kampagnen?
    6. Hvor længe skal kampagnen løbe?
    7. Hvordan vil vi måle mine resultater?
    Sådan planlægger du en god kampagnestrategi til din e-mail marketing
    Det er vigtigt at du vælger en kampagnetype til din e-mail marketing

    Hvilken type kampagne skal du bruge?

    Nu skal du overveje, hvilken kampagnetype du vil gøre brug af…
    Der findes en lang række e-mail kampagner, og ikke alle har relevans for din virksomhed og jeres nuværende og kommende kunder. De fleste strategier indeholder flere forskellige kampagnetyper.

    • Velkomstmails – Tak dine kunder for at vise interesse i din virksomhed! Første skridt mod en tæt kunderelation.
    • Den salgsfremmende kampagne – Nye produkter, mersalg eller noget helt tredje. Det vigtigste for din virksomhed er, at vise jeres produkter til kunden.
    • Den sæsonbestemte kampagne – Skal kæresten ikke have en julegave? Eller skal du ikke bruge nogle nye højtalere til sommerterrassen?
    • Opfølgning på køb – Vis interesse for din kundes køb. Er de tilfredse med købet?
     Den sociale kampagne – Holder du arrangementer i butikken? Invitér dine subscribers.
     Nyhedsbrevet – Updates, nye produkter og tiltag er altid vigtigt, at informere kunden om.
     Den forladte kurv – Måske har din kunde glemt, at de godt kunne lide et par fede støvler på din hjemmeside?
     Den genaktiverende kampagne – Tidligere kunder skal aktiveres. Har kunden handlet hos dig før, så er chancen stor for, at de gør det igen. Hvis det selvfølgelig var en god oplevelse.

     Andre elementer i din strategi

     • Sørg for at forbered templates til alle dine kampagner…
      Hiver du kunden ind i et gennemført e-mail univers, vil det i længden øge din brand awareness – og på sigt skabe flere konverteringer for dig. Et overbevisende brand med en stærk identitet sælger godt ind hos dine kunder.

     • Husk husk husk nu at teste dine e-mail kampagner på forskellige platforme…
      Er din kampagne visuelt flot på Iphone, Ipad, computer osv?
      Den skal fungere i alle formater – ellers kan det have en stor effekt på din virksomheds troværdighed og professionalisme. Dine e-mails skulle nødigt ligne spam!

     • Gør dine e-mails personlige…
      CRM-software er din bedste ven, da den sørger for at levere en unik oplevelse til din kunde. CRM indsamler relevant data om dine kunders købsadfærd på din side, så du kan skabe flows der relaterer sig til den specifikke kunde.

     • Opfølgning og KPI’er…
      Du har helt sikkert hørt om leveringsrate, åbningsrate og klikfrekvens før. Når du sender e-mails afsted, er det afgørende, at du tracker, hvad du får ud af din e-mail marketingindsats. Tracking giver dig automation muligheder samtidig med, at du kan teste dine flows og sammenligne resultater fra forskellige kampagner. På den måde kan du altid optimere dine flows og den overordnede e-mail marketingindsats.
     Der er mange elementer i en god marketingstrategi

     3. Skab en solid kundekreds

     Du bør aldrig købe en pre-made e-mail liste, da den ofte bliver brugt af rigtigt mange andre virksomheder, og derfor er der større sandsynlighed for, at dine e-mails ender i spam-mappen. Det er tidskrævende, men det er optimalt at bruge ressourcer på at opbygge din egen personlige kundekreds henover tiden.


     Måder til at kreere en solid kundekreds

     • Integrering på hjemmesiden – Lav en sign-up form, så dine kunder kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. Du kan eventuelt love dem en rabatkode, hvis de tilmelder sig. Det forstørrer chancen for tilmeldinger.

     • Gamification – “Gamify” din markedsføring. Det betyder altså ikke, at du skal til at kode et spil, men at du får kunderne til at interagere med din virksomhed. Starbucks har stor succes med deres “Starbucks Rewards”, hvor kunden optjener point ved køb. Inddrag elementer i din markedsføring, hvor kunden vil “lege” med.

     Lad Webamps specialister være dine samarbejdspartnere!

     Hos Webamp arbejder vi datadrevet og kreativt med e-mail markedsføring. Vil du derfor have hjælp til at starte dine e-mail marketing rejse – eller ønsker du en hjælpende hånd til at løfte din nuværende strategi og eksekvering?

     Så står vores hold af specialister klar til at hjælpe dig.

     Vi kan hjælpe dig med alt lige fra:

     • Opsætning af det rette email system
     • Integration med din webshop (hvis du har en)
     • Udarbejdelse af strategi til din virksomhed
     • Planlægning af kampagner
     • Udarbejdelse af content
     • Opsætning af automatiske e-mail flows
     • Udarbejdelse af indhold
     • Rapportering og løbende justeringer
     • Segmentering af dine lister

     Vi elsker vores kunder, og vi elsker at få feedback!
     Vil du samarbejde med os?

     Vi elsker både store og små udfordringer - hvad er din?