Webamp ordbog
Webamp / Academy / Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering

CRO eller konverteringsoptimering er en central del af enhver god digital markedsføringsstrategi. Hvad enten du driver en hjemmeside eller en webshop, kan indblik i CRO hjælpe dig med at forbedre kunderejsen, maksimere effekten af din digitale markedsføring og ultimativt booste din bundlinje. Men hvad er CRO helt præcist, og hvordan kan du optimere dit website med CRO?

Rasmus Jacques
· PPC-specialist
Sidst opdateret: 28. aug. 2023

Hvad er CRO?

CRO står for Conversion Rate Optimization og kaldes konverteringsoptimering på dansk. CRO handler i bund og grund om at konvertere flest mulige besøgende til kunder på dit website. CRO er en metode til at optimere procentdelen af besøgende, der udfører en ønsket handling – hvad end det er at udfylde et tilmeldingsformular, købe et produkt eller downloade en E-bog.

CRO er essentielt for digital markedsføring, fordi det fokuserer på den handling, som er allervigtigst for at skabe digital profit for virksomheder; nemlig at konvertere brugere til kunder. Du kan opleve, at du får masser af klik og besøgende på din hjemmeside, som måske endda bruger lang tid på at udforske dit digitale landskab, dog uden at du genererer nye kunder. 

Hvis det er tilfældet, er det et tegn på, at du skal have din CRO-strategi under mikroskopet. Men hvordan gør du det?

Konverteringsoptimering i praksis

CRO er en kontinuerlig proces, som kræver konstant overvågning, analyse og justering.

Identificér dine mål

Før du kan optimere din konverteringsrate, er det vigtigt at identificere dine mål. Hvad ønsker du, at brugerne skal opnå på dit website? Hvilke handlinger ønsker du, at de skal udføre? Når du har identificeret dine mål, kan du bedre måle, hvor effektiv din CRO-strategi er.

Indsaml data

For at forstå, hvordan brugerne interagerer med dit website, er det vigtigt at indsamle data. Brug værktøjer som Google Analytics til at indsamle information om brugeradfærd for at få indsigt i, hvordan brugerne navigerer rundt på dit website.

Analysér dine data

Når du har indsamlet data, skal du analysere den for at identificere områder, der har brug for forbedring. Brug data til at identificere, hvor brugerne falder fra, og hvilke sider der især har højt frafald. Det vil give dig en bedre forståelse for, hvor du skal målrette din indsats.

Test forskellige løsninger

Når du har identificeret områder, der har brug for forbedring, kan du begynde at teste forskellige løsninger. Du kan eventuelt foretage en A/B-test, hvor du afprøver forskellige strategier på den samme landingsside for at måle, hvilken strategi der skaber den bedste konverteringsrate.

Implementér de bedste løsninger

Når du har testet forskellige løsninger, kan du implementere de bedste løsninger på din side. Husk at fortsætte med at overvåge og analysere resultaterne for at sikre, at du fortsat optimerer din CRO-strategi.

At indarbejde CRO i din digitale strategi kan virke overvældende, men belønningen er flere brugere, der konverteres til kunder, som ultimativt leder til mere guld på bunden af din digitale skattekiste. Desuden bliver det digitale landskab kun mere komplekst med tiden og udviklingen af AI, så du kan med fordel komme i gang hurtigt. Ved at dykke ned i din brugeradfærd og lave datadrevne justeringer, kan du skabe en mere effektiv, engagerende og profitabel online oplevelse for dine kunder.

CRO & SEM – en dynamisk duo

Konverteringsoptimering er en vital del af søgemaskinemarkedsføring (SEM). CRO og både SEA og SEO går hånd i hånd. Din SEM-indsats driver trafik til din hjemmeside, mens CRO sikrer, at trafikken konverterer. At have en veludført CRO-strategi hjælper dig med at udnytte dine digitale markedsføringsindsatser til fulde og sikrer, at du får en optimal ROI (Return On Investment). Det vil sige at CRO hjælper dig med at få mest muligt ud af dine digitale markedsføringsindsatser.

Selv en mindre forøgelse i konverteringsrate kan have betydelige virkninger på dit samlede salg. Med CRO kan du sikre, at dit SEO og Google Ads arbejde ikke går til spilde – du vil være i stand til at få mest muligt ud af hver besøgende, der kommer til din side.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Cache

  Web
  Hvis du vil optimere din hjemmeside og minimere indlæsningstiden, er cache et effektivt værktøj. Bliv klogere på cache her.
 • Webamp ordbog

  Backlinks

  SEO
  Hvad er backlinks, og hvorfor er de vigtige inden for SEO? Backlinks kan give din hjemmeside autoritet over for Google – bliv klogere på backlinks.
 • Webamp ordbog

  CAC

  Marketing
  CAC er en forkortelse for omkostninger af kundeanskaffelse, og den skal gerne være så lav som muligt. Bliv klogere på CAC her.
 • Webamp ordbog

  Autogenererede tekster

  Content, SEO
  Udforsk autogenererede tekster og deres indvirkning på SEO. Opdag fordelene og ulemperne ved at bruge AI-skrevet indhold på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Gamification

  Marketing
  Gamification er et effektivt værktøj til at engagere og interagere med dine kunder på. Bliv klogere på, hvordan du kan implementere gamification her.
 • Webamp ordbog

  E-commerce

  Web
  Forstå e-commerce alsidighed, forretningsfordelene og trinene til at komme i gang med online handel. Skab din egen succes i e-commerce-verdenen.
 • Webamp ordbog

  Subdomæner og undermapper

  SEO, Web
  Har du også svært ved at skelne mellem subdomæner og undermapper? Eller er du nysgerrig efter at lære mere om dem? Læs mere om det her.
 • Webamp ordbog

  Black Friday

  Marketing, PPC, SEO, Social ads, Web
  Få vores vigtigste takes på Black Friday. Lær at planlægge din SEO og Google Ads-strategi til den store shoppingdag. Læs meget mere her.
 • Webamp ordbog

  Brugeroplevelse

  Marketing, Web
  Opdag, hvorfor brugeroplevelsen er vigtig i dagens digitale tidsalder. Læs hvordan du forbedrer brugeroplevelsen for at tiltrække og fastholde dine br
 • Webamp ordbog

  Brugerrejse

  Marketing, Modeller
  Opdag brugerrejser og hvordan de kan forbedre din virksomhed. Lær at skabe og optimere brugerrejser for øget kundetilfredshed og forretningsvækst.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.