Webamp ordbog
Webamp / Academy / Headings (overskrifter)

Headings (overskrifter)

Blandt de mange elementer, der udgør en webside, er overskrifter en diskret, men afgørende del af strukturen. Forestil dig dem som søjler i en bygning, der støtter og guider dig gennem indholdet. På overfladen kan de virke som bare tekststykker, men de bærer faktisk en væsentlig opgave – at organisere og præsentere information på en måde, der er let at forstå og navigere

Andrea Jensen
· Copywriter
Sidst opdateret: 3. nov. 2023

Hvad er headings?

Overskrifter på en webside fungerer som store, tydelige vejvisere, der markerer forskellige sektioner på siden. De hjælper besøgende med at finde det relevante indhold og giver en idé om, hvad der kommer i de forskellige afsnit.

En tekst bør have en enkelt H1-overskrift og struktureres med en række underoverskrifter (H2’er), der opdeler teksten i afsnit – og til tider også under-underoverskrifter (H3’er).

Tænk på H1-overskriften som titlen på en bog, der giver dig hovedoplysningerne om indholdet. Når du ser H2-overskrifter, fungerer det som at læse de små overskrifter under hver sektion i bogen – de giver dig mere detaljerede oplysninger om indholdet i afsnittet.

Overskrifter på en webside fungerer som navigationspunkter, der gør det lettere for både besøgende og søgemaskiner at forstå, hvad siden handler om.

Headings skrives således i HTML:

Overskrifternes betydning for din SEO…

Når det kommer til SEO (Search Engine Optimization), spiller overskrifter en vigtig rolle af flere årsager:

 • Søgemaskineforståelse: Søgemaskiner bruger overskrifter til at forstå konteksten og emnet på en side. H1-overskriften antages at beskrive det primære emne, mens de efterfølgende overskrifter (H2, H3 osv.) uddyber underemnerne.
 • Brugervenlighed: Klare og strukturerede overskrifter hjælper besøgende med at skanne indholdet hurtigt og finde det, de leder efter. Dette forbedrer brugeroplevelsen og holder folk længere på din side.
 • Søgemaskineplacering: Brugen af relevante søgeord i dine overskrifter kan bidrage til din sides synlighed i søgeresultaterne. Søgemaskiner tager højde for overskrifterne som en indikator for, hvad indholdet handler om.
 • Visuelt hierarki: Overskrifter hjælper med at skabe en klar visuel hierarkisk struktur på din webside. Dette gør det nemmere for besøgende og søgemaskiner at forstå, hvilke dele af indholdet der er mere eller mindre vigtige.
 • Læsbarhed: Velorganiserede overskrifter gør indholdet mere læseligt og letter opdeling af information i mindre letfordøjelige bidder.

Vi kan,som SEO-bureau hjælpe dig med at implementere korrekte headings på din hjemmeside og dermed forbedre din sides SEO, men også med at skabe en mere sammenhængende og brugervenlig oplevelse for dine besøgende.

Kontakt os endelig for at høre mere om vores SEO-tjenester og få hjælp til at optimere din hjemmeside eller webshop eller lær meget mere om SEO i vores store SEO-guide.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Cache

  Web
  Hvis du vil optimere din hjemmeside og minimere indlæsningstiden, er cache et effektivt værktøj. Bliv klogere på cache her.
 • Webamp ordbog

  Backlinks

  SEO
  Hvad er backlinks, og hvorfor er de vigtige inden for SEO? Backlinks kan give din hjemmeside autoritet over for Google – bliv klogere på backlinks.
 • Webamp ordbog

  CAC

  Marketing
  CAC er en forkortelse for omkostninger af kundeanskaffelse, og den skal gerne være så lav som muligt. Bliv klogere på CAC her.
 • Webamp ordbog

  Autogenererede tekster

  Content, SEO
  Udforsk autogenererede tekster og deres indvirkning på SEO. Opdag fordelene og ulemperne ved at bruge AI-skrevet indhold på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Gamification

  Marketing
  Gamification er et effektivt værktøj til at engagere og interagere med dine kunder på. Bliv klogere på, hvordan du kan implementere gamification her.
 • Webamp ordbog

  E-commerce

  Web
  Forstå e-commerce alsidighed, forretningsfordelene og trinene til at komme i gang med online handel. Skab din egen succes i e-commerce-verdenen.
 • Webamp ordbog

  Black Friday

  Marketing, PPC, SEO, Social ads, Web
  Få vores vigtigste takes på Black Friday. Lær at planlægge din SEO og Google Ads-strategi til den store shoppingdag. Læs meget mere her.
 • Webamp ordbog

  Brugeroplevelse

  Marketing, Web
  Opdag, hvorfor brugeroplevelsen er vigtig i dagens digitale tidsalder. Læs hvordan du forbedrer brugeroplevelsen for at tiltrække og fastholde dine br
 • Webamp ordbog

  Brugerrejse

  Marketing, Modeller
  Opdag brugerrejser og hvordan de kan forbedre din virksomhed. Lær at skabe og optimere brugerrejser for øget kundetilfredshed og forretningsvækst.
 • Webamp ordbog

  ChatGPT

  Content, Marketing
  ChatGPT er en innovative AI-model, der forstår og genererer naturlig sprogtekst som en kommunikationsekspert. Læs mere om den her.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.