SEO

Webamp ordbog
Webamp / Academy / Afvisningsprocent

Afvisningsprocent

Forestil dig en dør, der konstant svinger. Nogle gæster går gennem denne dør med et klart mål om at udføre en bestemt handling, mens andre ikke er på udkig efter noget bestemt – men blot tager et hurtigt kig og forlader stedet. Din hjemmeside er et slags digitalt rum, hvor døren også svinger. Procentdelen af besøgende, der øjeblikkeligt forlader din hjemmeside, kaldes din afvisningsprocent. Jo længere tid dine gæster bliver i dit digitale rum, jo bedre vil din hjemmeside klare sig. Men hvorfor egentlig det?

Nicolai Vittrup
· CEO
Sidst opdateret: 18. sep. 2023

Hvad er afvisningsprocent – og hvorfor er den vigtig?

Afvisningsprocenten kaldes også en bounce rate, og er et udtryk for procentdelen af brugere, der forlader dit website ganske hurtigt efter blot at have set én enkelt landingsside. Forestil dig at træde ind i en butik, blot for straks at vende på hælen og gå ud igen. Er det fordi butikken ikke har det, du leder efter? Eller er atmosfæren ikke indbydende? Dette scenario er metaforen for en høj afvisningsprocent på en hjemmeside. Det er den virtuelle version af at ikke føle sig hjemme.

En lav afvisningsprocent indikerer dermed, at dine besøgende finder dit indhold engagerende og relevant for deres søgning, og dermed beslutter sig for at hænge ud på dit website lidt længere. En høj afvisningsprocent er ikke lige så sjov, for den kan indikere det modsatte – simpelthen at brugerne vurderer, at de ikke fandt relevant indhold på dit website, der matcher det, de eftersøgte.

Afvisningsprocenten kan altså give dig et værdifuldt input ved at tydeliggøre, om din hjemmesides indhold er relevant og fængende, og netop derfor er afvisningsprocenten vigtig. Det kan være en indikation for, om besøgende finder, hvad de søger, eller om de oplever udfordringer på dit site.

Påvirker din afvisningsprocent din SEO-succes?

SEO, eller søgemaskineoptimering, er kunsten at forbedre dit websites synlighed i søgemaskiner såsom Google. Din afvisningsprocent påvirker din SEO direkte. Hvis mange af din hjemmesides besøgende hurtigt forlader dit website, kan søgemaskiner opfatte det som om, at dit indhold ikke er relevant eller af høj kvalitet.

Dette vil Google opfatte som om, at din hjemmeside har en dårlig brugervenlighed, og det straffes med sølle placeringer i søgeresultaterne. Dette skaber en ond cirkel, fordi en dårlig placering i søgeresultaterne er ensbetydende med en formindsket mængde trafik til din hjemmeside – altså færre mennesker i svingdøren. En hjemmeside som ikke tiltrækker besøgende, vil desværre yderligere blive kvitteret med en værre placering i søgeresultaterne.

Men en høj afvisningsprocent er mere end blot en forhindring. Du kan nemlig se denne afvisningsprocent som et tegn til, at det er tid til at arbejde på din brugervenlighed. Ved at forstå og optimere din afvisningsprocent, kan du dermed forbedre din SEO og dit websites placering. Det kan være en god idé at søge hjælp til dette hos et erfarent SEO-bureau.

Guide til at forbedre din afvisningsprocent

At forbedre din afvisningsprocent kan altså være et nyttigt redskab på rejsen til SEO-succes. Her er nogle konkrete stop, du kan tage på denne rejse:

 • Optimer din hjemmesides indlæsningshastighed:
  En langsom side kan frustrere besøgende og få dem til hurtigt at forlade din hjemmeside.
 • Gør dit indhold letlæseligt:
  Implementer underoverskrifter, punktopstillinger og benyt relevante billeder for at øge engagementet.
 • Tilpas indholdet til din målgruppe:
  Kend din målgruppes præferencer og præsenter indhold, der taler direkte til dem.
 • Sørg for en overskuelig navigationsstruktur:
  Dette hjælper besøgende med at finde, hvad de søger, og forbedrer deres overordnede oplevelse på dit site.

Ved at forbedre din brugervenlighed kan du altså også forbedre din afvisningsprocent, som i sidste ende vil forbedre din placering i søgeresultaterne – og dermed drive trafik til din hjemmeside.

Afvisningsprocent og CRO: Hænger det sammen?

Nu har du altså forbedret din afvisningsprocent, og brugerne hænger dermed fast på din hjemmeside i længere tid. Nu handler det om at få disse brugere til at konvertere – det vil sige at øge din konverteringsrate ved at få brugerne til at udføre en ønsket handling. CRO, eller konverteringsoptimering, fokuserer på at forvandle dine besøgende til kunder.

En høj afvisningsprocent kan være en indikator for en lav konverteringsrate. En høj afvisningsprocent kan derfor ses som et tegn på, at du bør arbejde på at optimere din CRO-strategi.

Her er et par gode råd til at skabe en vellykket CRO-strategi:

 • Først skal du identificere dine mål og forstå, hvordan brugerne interagerer med dit websted ved at indsamle og analysere data.
 • Dernæst kan du bruge denne information til at teste forskellige løsninger for at forbedre brugeroplevelsen, reducere din afvisningsprocent og øge konverteringsraten.
 • Til sidst, når de mest effektive løsninger er identificeret, kan du implementere disse for at forbedre din CRO kontinuerligt.

Er du klar til at teste din viden?

Hvad er afvisningsprocent?

Det er procentdelen af besøgende, der forlader dit site efter kun at have set én side.

Hvordan kan en høj afvisningsprocent påvirke din SEO?

En høj rate kan indikere lav kvalitet eller irrelevant indhold, hvilket kan påvirke din rangering i søgeresultaterne negativt.

Hvordan reducerer du din afvisningsprocent?

Optimer dit indhold, arbejd på din sides indlæsningshastighed og sørg for, at din generelle brugeroplevelse er god.

Hvorfor er afvisningsprocenten vigtig for din SEO?

Afvisningsprocenten giver dig indsigt i brugeradfærd og kan hjælpe med at forbedre SEO-strategien.

Kan en høj afvisningsprocent være positiv for nogle websites?

Ja, for eksempel hvis dit site primært informativt indhold, og læserne kun kommer for at læse det seneste indlæg.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Landing page

  Ordbog, PPC, SEO, Web
  En landingsside er dit første indtryk af det website, du besøger – og derfor er det vigtigt, at den sikrer den bedste brugeroplevelse. Bliv klogere
 • Webamp ordbog

  Konverteringsrate

  Ordbog, PPC, SEO, Web
  Hvad er en konverteringsrate – og hvorfor er den så vigtig? Få svar på det og meget mere i indlægget her.
 • Webamp ordbog

  Afvisningsprocent

  Ordbog, SEO, Web
  Din afvisningsprocent er vigtig at kende for at optimere din hjemmeside. Bliv klogere på, hvordan du forbedre din afvisningsprocent.
 • Webamp ordbog

  E-mail permissions

  E-mail marketing, Ordbog
  Få tips til at få folk til at sige “ja tak” til dine e-mails, og undgå ødelæggelse af dit brand og omdømme med denne guide til e-mail permissions hos
 • Webamp ordbog

  Konverteringsoptimering

  Marketing, Ordbog, PPC, SEO, Web
  Hvad er CRO? Og hvordan kan du bruge det til at maksimere effekten af din digitale markedsføringsindsats? Få en introduktion her.
 • Webamp ordbog

  Influencer-marketing

  Marketing, Ordbog
  Få indsigt i, hvad influencer-marketing er, og hvordan du vælger de rette influencere til din markedsføring. Læs mere på Webamp Academy.
 • Webamp ordbog

  Broken links

  SEO, Web
  Broken links er links, der er “gået i stykker”, fordi de peger på landingssider på din hjemmeside, der ikke længere eksisterer.
 • Webamp ordbog

  Hreflang

  SEO
  Lær hvordan hreflang kan hjælpe dig med at nå det rigtige publikum. Få en simpel guide til at bruge hreflang korrekt på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Mobilvenlighed

  SEO, Web
  Er du klar til at tage din digitale markedsføring til det næste niveau? Så er det tid til at kigge nærmere på mobilvenligheden af din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Billedoptimering

  SEO
  Billedoptimering er et uundværligt redskab i SEO-værktøjskassen. Bliv klogere på hvorfor – og hvordan du udfører det i prakis.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.