Hastighedsoptimering Gør din hjemmeside hurtigere

En hjemmesides hastighed er afgørende for, at besøgende konverterer. Det store spørgsmål er derfor: Har du styr på hastigheden af din hjemmeside?

Hvorfor er hastigheden på
din hjemmeside
vigtig?

Du kender det sikkert selv; du klikker dig ind på en side, siden loader langsomt, du bliver utålmodig og ender med at klikke videre til næste forslag på din Google søgning.

Hvad hvis ovenstående scenarie faktisk sker på din hjemmeside, uden at du ved det?

Selvom det ikke lyder af meget, kan et par sekunder være alt for lang tid for en hjemmeside at loade. Går der over 3 sekunder, kan du godt regne med, at din potentielle kunde allerede er videre til konkurrenten. Har du en webshop, er der faktisk hele 53 %, der dropper købet, hvis siden er for langsom – og de vender sjældent tilbage.

En hastighedsoptimering kan give dig:

 • Højere placeringer
 • Flere konverteringer
 • Højere CTR score
 • Længere besøg på siden

Hos Webamp kan vi give dig en gratis SEO test, hvor vi undersøger, hvordan din hjemmeside præsterer på de forskellige SEO parametre – også hastigheden af dit site. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen, så sender vi en rapport til din indbakke inden for 1-2 hverdage.

Hvor hurtigt skal en side loade?

Har du en helt almindelig hjemmeside, bør den ikke være mere end allerhøjest 2 sekunder om at loade. Det lyder ikke af meget, men i virkeligheden er det max tolerancen for, hvad Google kan “acceptere”. Det er derfor uhyre vigtigt, at du er opmærksom på, hvor hurtig din hjemmeside er, da hastigheden kan afholde din hjemmeside fra at præstere med høje rangeringer.

Hastighedsoptimering er nemlig også en af Googles ranking faktorer.

Hastighed er vigtigt for brugervenligheden

Brugervenlighed er i dag et ultra vigtigt parameter at tænke ind i sin marketingsstrategi. Og en langsom side hører kort sagt ikke til på listen over parametre, der styrker brugervenligheden på en side.

Hvad er en hastighedsoptimering?

En hastighedsoptimering betyder, at vi går ind og optimerer de parametre, der gør din hjemmeside langsom. Som oftest er det en kombinationen af flere ting, og det er derfor nødvendigt at gå siden grundigt efter i sømmene for at finde hullerne i osten.

4 overordnede parametre, der har indflydelse på din hjemmesides hastighed

Der er flere parametre, der har indflydelse på din hjemmesides hastigheds. De 4 vigtigste er dog:

 • For store billedfiler

  Billeder er vigtige på en hjemmeside. Men endnu vigtigere er det, at billedfilen ikke fylder for meget. Det er derfor utrolig vigtigt, at filerne er komprimeret til at fylde mindst muligt – selvfølgelig uden det går ud over kvaliteten. I dag findes der dog værktøjer, som sagtens kan komprimere billeder, uden at opløsningen bliver dårlig.

 • Lazy load

  Lazy load kan beskrives som det, vi alle ind imellem gør; udsætter ting. Lazy load betyder, at indlæsningen af billeder sker i takt med, at brugeren scroller igennem siden.

  På den måde udsættes indlæsningen af billederne, indtil brugeren rent faktisk har behov for at se billederne. Det betyder, at din side bliver hurtigere, da alt ikke behøver loade på samme tid.

 • Browser caching

  En af de letteste ting du selv kan gøre for at optimere hastigheden på din side, er at benytte browser caching. Bruger du ikke browser caching, bliver din side downloadet på ny hver gang en person besøger siden.

  For førstegangsbesøgende vil det ikke have nogen betydning, men besøger den samme person siden flere gange i streg, vil siden genindlæses langt hurtigere anden gang, tredje gang osv.

  Det samme gælder, hvis en person har din side åbent i flere forskellige browsere – siderne indlæses hurtigere. I Webamp tilbyder vi hosting på stærke servere med NGINX server caching, der sikrer en hurtigere loadtid.

 • For mange plugins

  Har du en wordpress hjemmeside, har du formentlig også mange uundværlige plugins installeret – hvilket er godt!

  For mange plugins kan dog sænke hastigheden på din hjemmeside, da langt mere data skal fortolkes hver gang siden loades. Det er derfor vigtigt at overveje, om nogle plugins er unødvendige, og om det i virkeligheden bør gøres manuelt.

Hvis du ikke allerede vidste det, hører hastighedsoptimering til den del af SEO, der hedder → teknisk SEO.

Få vores (nørdede) SEO-specialister
til at hastighedsoptimere din hjemmeside

Er du i tvivl om din side loader for langsomt, kan vi give dig en gratis SEO test. Det eneste du skal gøre er at udfylde blanketten og så lander en rapport i din indbakke inden for 1-2 hverdage.

Du er også velkommen til at give os et kald på tlf. 70 60 50 28 eller efterlade en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan.

Sådan starter vi dit web-arbejde


Møde om
dine ønsker

Design-
udkast

Eventuelle
rettelser

Færdig
hjemmeside


Vi gør os i glade kunder!

Vi elsker vores kunder, og vi elsker at få feedback!Vil du samarbejde med os?

Vi elsker både store og små udfordringer - hvad er din?