Hastighedsoptimering – gør din hjemmeside hurtigere

En hjemmesides hastighed er afgørende for, at besøgende konverterer. Det store spørgsmål er derfor: Har du styr på hastigheden af din hjemmeside?

Har du hørt om hastighedsoptimering?

Hvorfor er hastigheden på din hjemmeside vigtig?

Du kender det sikkert selv; du klikker dig ind på en side, siden loader langsomt, du bliver utålmodig og ender med at klikke videre til næste forslag på din Google søgning.

Hvad hvis ovenstående scenarie faktisk sker på din hjemmeside, uden at du ved det?

Selvom det ikke lyder af meget, kan et par sekunder være alt for lang tid for en hjemmeside at loade. Går der over 3 sekunder, kan du godt regne med, at din potentielle kunde allerede er videre til konkurrenten. Har du en webshop, er der faktisk hele 53 %, der dropper købet, hvis siden er for langsom – og de vender sjældent tilbage.

En hastighedsoptimering kan give dig:

  • højere placeringer
  • flere konverteringer
  • højere CTR score
  • længere besøg på siden.
Racoon logo
Stilleben logo
Nellemann Leasing logo

Vil du lære mere om web?

Læs mere om de forskellige aspekter af webshops og hjemmesider i Webamp Academy.

Husk at hastighedsoptimere – en hurtig hjemmeside er en ranking faktor

Hvor hurtigt skal en side loade?

Har du en helt almindelig hjemmeside, bør den ikke være mere end allerhøjest 2 sekunder om at loade. Det lyder ikke af meget, men i virkeligheden er det max tolerancen for, hvad Google kan “acceptere”. Det er derfor uhyre vigtigt, at du er opmærksom på, hvor hurtig din hjemmeside er, da hastigheden kan afholde din hjemmeside fra at præstere med høje rangeringer.

Hastighedsoptimering er nemlig også en af Googles ranking faktorer.

Få hjælp til hastighedsoptimering

Hastighed er vigtigt for brugervenligheden

Brugervenlighed er i dag et ultra vigtigt parameter at tænke ind i sin marketingsstrategi. Og en langsom side hører kort sagt ikke til på listen over parametre, der styrker brugervenligheden på en side.

Hos Webamp kan vi også give dig en gratis SEO test, hvor vi undersøger, hvordan din hjemmeside præsterer på de forskellige SEO parametre – også hastigheden af dit site. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen, så sender vi en rapport til din indbakke inden for 1-2 hverdage.

Vil du se, hvordan vi gør?

Vi elsker vores kunder, og vi elsker at fremvise vores arbejde.
Dyk ned i vores cases lige her.

En hastighedsoptimering giver glade kunder

Hvad er en hastighedsoptimering?

En hastighedsoptimering betyder, at vi går ind og optimerer de parametre, der gør din hjemmeside langsom. Som oftest er det en kombinationen af flere ting, og det er derfor nødvendigt at gå siden grundigt efter i sømmene for at finde hullerne i osten.

Der er især 4 parametre med indflydelse på din hjemmesides hastighed

4 overordnede parametre, der har indflydelse på din hjemmesides hastighed

Der er flere parametre, der har indflydelse på din hjemmesides hastigheds.

De 4 vigtigste kan du dog læse mere omkring herunder:

For store billedfiler forringer hastigheden

For store billedfiler

Billeder er vigtige på en hjemmeside. Men endnu vigtigere er det, at billedfilen ikke fylder for meget. Det er derfor utrolig vigtigt, at filerne er komprimeret til at fylde mindst muligt – selvfølgelig uden det går ud over kvaliteten. I dag findes der dog værktøjer, som sagtens kan komprimere billeder, uden at opløsningen bliver dårlig.

Hvis du ikke allerede vidste det, hører hastighedsoptimering til den del af SEO, der hedder  teknisk SEO.

Lazy load sikrer højere hastighed

Lazy load

Lazy load kan beskrives som det, vi alle ind imellem gør; udsætter ting. Lazy load betyder, at indlæsningen af billeder sker i takt med, at brugeren scroller igennem siden.

På den måde udsættes indlæsningen af billederne, indtil brugeren rent faktisk har behov for at se billederne. Det betyder, at din side bliver hurtigere, da alt ikke behøver loade på samme tid.

Browser caching har betydning for din hjemmesides hastighed

Browser caching

En af de letteste ting du selv kan gøre for at optimere hastigheden på din side, er at benytte browser caching. Bruger du ikke browser caching, bliver din side downloadet på ny hver gang en person besøger siden.

For førstegangsbesøgende vil det ikke have nogen betydning, men besøger den samme person siden flere gange i streg, vil siden genindlæses langt hurtigere anden gang, tredje gang osv.

Det samme gælder, hvis en person har din side åbent i flere forskellige browsere – siderne indlæses hurtigere. I Webamp tilbyder vi hosting på stærke servere med NGINX server caching, der sikrer en hurtigere loadtid.

Når vi hastighedsoptimerer, kigger vi bl.a. på antallet af plugins

For mange plugins

Har du en WordPress hjemmeside, har du formentlig også mange uundværlige plugins installeret – hvilket er godt!

For mange plugins kan dog sænke hastigheden på din hjemmeside, da langt mere data skal fortolkes hver gang siden loades. Det er derfor vigtigt at overveje, om nogle plugins er unødvendige, og om det i virkeligheden bør gøres manuelt.

Med en webløsning hos os har du også mulighed for digital annoncering, SEO og professionelle tekster

Mulighed for digital annoncering, SEO og professionelle tekster

Din hjemmeside kan være nok så flot og hurtig. Men uden besøgende og relevant indhold mister den lidt sit eksistensgrundlag.

Derfor tilbyder vi også mulighed for SEO og digital annoncering (PPC), der kan lede relevant trafik ind til din hjemmeside. Vi har desuden vores egen content-afdeling, hvor vores tekstforfattere sidder klar til at skrive fængende, søgemaskinevenligt og målrettet indhold til din hjemmeside.

Dermed er du sikret en velbesøgt hjemmeside med dugfriske, relevante og velskrevne tekster.

Afspil video

Support og hosting

Endelig tilbyder vi også support- og hosting-aftaler. Det betyder, at du altid kontakte os og få rådgivning samt hjælp til rettelser og eventuelle tekniske problemer.

Skal vi designe og udvikle en WordPress hjemmeside til din virksomhed?

Kontakt os, og kig forbi til en kop kaffe eller et ingefærshot og en snak om en webløsning, der passer til dine behov.

Ønsker du en eksklusiv webløsning?

Har din hjemmeside brug for et ansigtsløft? Ønsker du en overskuelig og flot webshop, som skiller sig ud fra mængden samtidig med at skabe salg?

Vores webafdeling består af et erfarent team af webudviklere og -designere med kendskab til digitale trends. Hos Webamp får du specialiseret rådgivning og skræddersyede webløsninger, som med sikkerhed får din virksomhed til at skinne igennem i din branche.

Lad os samarbejde og udvikle sammen

Book gratis sparringssamtale