Webamp ordbog
Webamp / Academy / SEO-strategi

SEO-strategi

En SEO-strategi er en handlingsplan designet til at hjælpe med at forbedre en hjemmesides placeringer og øge den organiske søgetrafik. Det er en detaljeret opgaveliste, der vil hjælpe dig med at skabe overblik, så du har de bedste forudsætninger for en vellykket SEO. Strategien skal blandt andet omhandle on-page SEO, off-page SEO og teknisk SEO.

I dette indlæg får du en forståelse af, hvordan du opretter og eksekverer en effektiv SEO-strategi, der kan mærkes på bundlinjen.

Webamp Teamet
· Specialist
Sidst opdateret: 11. maj. 2023

Få en succesfuld SEO-strategi

Et af de vigtigste aspekter af en succesfuld SEO-strategi er en dybdegående søgeordsanalyse. Søgeordsanalysen er processen, hvor du evaluerer og analyserer søgetermer for at afgøre, hvilke søgeord der er ideelle at arbejde videre med.

Med andre ord hjælper søgeordsanalyse dig med at vælge de bedste søgeord til dine nuværende SEO-strategi. Hvis du har fået blod på tanden, kan du med fordel dykke ned i vores komplette SEO-guide, hvor du kan læse om alt fra A-Z.

Benchmark din nuværende strategi

Benchmarking af din nuværende statistik er den bedste måde at begynde at sætte mål på, spore resultater og analysere, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Som udgangspunkt skal du observere: organisk trafik, søgeordsrangering og backlinks. Denne indsigt giver dig et omfattende billede af dit websteds overordnede ydeevne (historisk og i øjeblikket).

Organisk trafik betyder, hvor mange besøgende der kommer til din hjemmeside fra organisk (ikke-betalte) søgninger. Søgeordsrangering er din hjemmesides organiske placering i søgeresultaterne på et bestemt søgeord. Med andre ord er det, hvor højt dine sider vises på Google. Søgeordsrangeringer er vigtige, fordi højere rangerende sider får mere organisk søgetrafik.

Derefter skal du kontrollere, hvor mange websteder der har links, der peger på dit websted.Websites med et højt antal backlinks har en tendens til at have højere placeringer på Google. Backlinks er som en tillidserklæring. Hvis mange betroede websteder linker til dine, viser det Google, at din hjemmeside er værdifuld for brugerne. Læs mere om værdien af linkbuilding.

7 steps til en god SEO-strategi

 1. Analyse af din hjemmeside
 2. Analyse af dine konkurrenter
 3. Søgeordsanalyse
 4. Teknisk analyse
 5. Handlingsplan
 6. Eksekvering
 7. Løbende vedligehold

Delegér arbejdet mellem specialisterne

Når man arbejder med SEO er opgaverne mange og meget forskelligartede. Derfor er det vigtigt, arbejdsopgaverne fra handlingsplanen bliver uddelegeret til de rette personer med de rette kompetencer. Det er vigtigt, at alle der er inde over optimeringen har en forståelse for SEO-strategien og handlingsplanen. Derudover kan deadlines og delmål være en rigtig god idé, da du bør revurdere din SEO-strategi løbende.

Tid er en luksus, som de fleste virksomhedsejere og ledere ikke har, især til en strategi så tidskrævende som SEO. Søgemaskineoptimering er en kontinuerlig proces, der kræver mange timers research, optimering og vedligeholdelse. Når du outsourcer SEO til et SEO-bureau, får du et team af professionelle bag dit brand, så du har tid til at fokusere på de opgaver, du er specialist indenfor.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en SEO-strategi?

En SEO-strategi er en handlingsplan designet til at hjælpe med at forbedre en hjemmesides placeringer og øge den organiske søgetrafik.

Hvorfor skal man lægge en SEO-strategi?

Man udarbejder en SEO-strategi for at have de bedste forudsætninger for en vellykket søgemaskineoptimering. SEO er kompleks, og derfor er det vigtigt at have en handlingsplan.

Hvad er SEO?

Kært barn har mange navne… SEO, søgemaskineoptimering og endda “SEO-optimering”. Søgemaskineoptimering er en måde at optimere din hjemmeside, så du bliver fundet, når der søges efter dit produkt eller service på Google.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Cache

  Web
  Hvis du vil optimere din hjemmeside og minimere indlæsningstiden, er cache et effektivt værktøj. Bliv klogere på cache her.
 • Webamp ordbog

  Backlinks

  SEO
  Hvad er backlinks, og hvorfor er de vigtige inden for SEO? Backlinks kan give din hjemmeside autoritet over for Google – bliv klogere på backlinks.
 • Webamp ordbog

  CAC

  Marketing
  CAC er en forkortelse for omkostninger af kundeanskaffelse, og den skal gerne være så lav som muligt. Bliv klogere på CAC her.
 • Webamp ordbog

  Autogenererede tekster

  Content, SEO
  Udforsk autogenererede tekster og deres indvirkning på SEO. Opdag fordelene og ulemperne ved at bruge AI-skrevet indhold på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Gamification

  Marketing
  Gamification er et effektivt værktøj til at engagere og interagere med dine kunder på. Bliv klogere på, hvordan du kan implementere gamification her.
 • Webamp ordbog

  E-commerce

  Web
  Forstå e-commerce alsidighed, forretningsfordelene og trinene til at komme i gang med online handel. Skab din egen succes i e-commerce-verdenen.
 • Webamp ordbog

  Black Friday

  Marketing, PPC, SEO, Social ads, Web
  Få vores vigtigste takes på Black Friday. Lær at planlægge din SEO og Google Ads-strategi til den store shoppingdag. Læs meget mere her.
 • Webamp ordbog

  Brugeroplevelse

  Marketing, Web
  Opdag, hvorfor brugeroplevelsen er vigtig i dagens digitale tidsalder. Læs hvordan du forbedrer brugeroplevelsen for at tiltrække og fastholde dine br
 • Webamp ordbog

  Brugerrejse

  Marketing, Modeller
  Opdag brugerrejser og hvordan de kan forbedre din virksomhed. Lær at skabe og optimere brugerrejser for øget kundetilfredshed og forretningsvækst.
 • Webamp ordbog

  ChatGPT

  Content, Marketing
  ChatGPT er en innovative AI-model, der forstår og genererer naturlig sprogtekst som en kommunikationsekspert. Læs mere om den her.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.