Webamp ordbog
Webamp / Academy / Rank tracker

Rank tracker

Hvad er en rank tracker? Hvorfor skal man bruge den? Er det nødvendigt at benytte i forbindelse med SEO? Bare rolig, du skal nok få besvaret alle dine spørgsmål i denne korte guide.

Nicolai Vittrup
· CEO
Sidst opdateret: 16. maj. 2023

Rank tracker: sporing af søgeord

En rank tracker kan hjælpe dig med at skabe et overblik over dine placeringer i Googles søgeresultater – det er også derfor at mange bruge det i forbindelse med SEO. Den giver dig mulighed for at overvåge søgeordenes fremgang samt nedgang, så du kan holde dig ajour med optimeringen.

Du kan både spore dine søgeords placeringer på telefon og på desktop.

Hvilken rank tracker er bedst?

Mangler du en rank tracker? Så får du lige et par eksempler med på vejen. Du kan med fordel gøre brug af de forskelliges “prøvetid”, så du kan finde den rank tracker, som opfylder alle dine behov.

Eksempler på rank trackers:

Rank trackers til SEO

Er det nødvendigt at bruge en rank tracker, når man arbejder med SEO? Det er der delte meninger om.

Jeg går ud fra, at du allerede har opsat Google Search Console på din hjemmeside, og her kan du altså også se dine søgeords placeringer samt antallet af eksponeringer og klik. En rank tracker gør det muligt at skabe et hurtigt overblik over dine placeringer, men der er andet data, som er langt vigtigere end søgeordets placering. Det er noget, som man altid skal have i mente, når man arbejder med SEO.

Jeg ville personligt anbefale at investere i Ahrefs, der er brugervenlig og indeholder det meste data, der er relevant for en SEO-specialist. Ahrefs er meget mere end en rank tracker. Her kan du bl.a. lave konkurrentanalyser, dybdegående link-analyser, søgeordsanalyser, teknisk SEO og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en rank tracker?

En rank tracker er et værktøj, der sporer dine placeringer i de organiske søgeresultater på Google. Den anvendes især indenfor søgemaskineoptimering, hvor det er vigtigt at have overblik over udviklingen i ens placeringer.

Hvad koster en rank tracker?

Prisen på de forskellige rank trackers er meget forskellige, ligesom så meget andet så er nogle af dem i den lavere ende og andre i den høje.

Ahrefs pakkeløsninger koster mellem 700 og 900 kr. pr. måned.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Cache

  Web
  Hvis du vil optimere din hjemmeside og minimere indlæsningstiden, er cache et effektivt værktøj. Bliv klogere på cache her.
 • Webamp ordbog

  Backlinks

  SEO
  Hvad er backlinks, og hvorfor er de vigtige inden for SEO? Backlinks kan give din hjemmeside autoritet over for Google – bliv klogere på backlinks.
 • Webamp ordbog

  CAC

  Marketing
  CAC er en forkortelse for omkostninger af kundeanskaffelse, og den skal gerne være så lav som muligt. Bliv klogere på CAC her.
 • Webamp ordbog

  Autogenererede tekster

  Content, SEO
  Udforsk autogenererede tekster og deres indvirkning på SEO. Opdag fordelene og ulemperne ved at bruge AI-skrevet indhold på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Gamification

  Marketing
  Gamification er et effektivt værktøj til at engagere og interagere med dine kunder på. Bliv klogere på, hvordan du kan implementere gamification her.
 • Webamp ordbog

  E-commerce

  Web
  Forstå e-commerce alsidighed, forretningsfordelene og trinene til at komme i gang med online handel. Skab din egen succes i e-commerce-verdenen.
 • Webamp ordbog

  Subdomæner og undermapper

  SEO, Web
  Har du også svært ved at skelne mellem subdomæner og undermapper? Eller er du nysgerrig efter at lære mere om dem? Læs mere om det her.
 • Webamp ordbog

  Black Friday

  Marketing, PPC, SEO, Social ads, Web
  Få vores vigtigste takes på Black Friday. Lær at planlægge din SEO og Google Ads-strategi til den store shoppingdag. Læs meget mere her.
 • Webamp ordbog

  Brugeroplevelse

  Marketing, Web
  Opdag, hvorfor brugeroplevelsen er vigtig i dagens digitale tidsalder. Læs hvordan du forbedrer brugeroplevelsen for at tiltrække og fastholde dine br
 • Webamp ordbog

  Brugerrejse

  Marketing, Modeller
  Opdag brugerrejser og hvordan de kan forbedre din virksomhed. Lær at skabe og optimere brugerrejser for øget kundetilfredshed og forretningsvækst.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.