SEO

Webamp ordbog
Webamp / Academy / Keyword stuffing

Keyword stuffing

Bliver du også træt, når du ser over-optimerede sider, hvor ét bestemt søgeord er nævnt i samtlige overskrifter og hver anden linjen i brødteksten? Så er du nok lige så træt af keyword stuffing, som os andre.

Er du interesseret i at vide mere om, hvad keyword stuffing er for en størrelse, så kan du læse med lige her.

Nicolai Vittrup
· CEO
Sidst opdateret: 22. dec. 2022

Keyword stuffing skaber unaturlige tekster

De fleste, der “stuffer” deres tekster med specifikke keywords for at opnå højere placeringer, er ikke specielt gode til det. Dét skaber unaturlige tekster, hvor læseren får en følelse af, at indholdet ikke er skrevet til dem.Ikke nok med at Google elsker værdifuldt indhold som er velskrevet og naturligt, så vil dine besøgende også sætte pris på det.

Husk, at selv hvis du fik gode placeringer som resulterede i høj trafik på hjemmesiden, hvor mange af dem ville så blive til konverterende kunder?

Googles “Helpful content update”

I 2022 udrullede Google deres “Helpful content update”, hvor de for alvor pointerede at de prioritere “people-first content”. Selvom dette ikke bør komme som et chok for de fleste SEO-specialister eller Google Ads-specialister, så er jeg sikker på, at dem der anvender keyword stuffing fik en smule sved på panden.

Det kan altid betale sig at følge best practice. Hvis du vil have en dybere forståelse for SEO, så kan du med fordel læse vores guide til SEO.

Fængende tekster og SEO-venligt indhold

Det er mange fordele ved at skrive godt og relevant content. Først og fremmest er det langt sjovere at skrive, da du ikke behøver lægge hjernen i blød for at finde ud af, hvordan du propper “tømrer” ind for 10 gange i samme afsnit. Din søgemaskineoptimering vil også bære frugt af dine fængende tekster, da Google, som skrevet, prioritere det gode og brugervenlige indhold.


Læs mere om værdien af content marketing.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er keyword stuffing?

Keyword stuffing er en betegnelse for brugen af en unaturlig mængde af det samme keyword på en landingsside. Keyword stuffing har til formål at få siden til at rangere bedre i Googles søgeresultater, og er særligt velkendt indenfor SEO.

Skader keyword stuffing SEO?

I visse tilfælde falder man over sider, der gør brug af keyword stuffing men har gode resultater i søgeresultaterne. Det er dog imod Googles retningslinjer, og du bliver “straffet” hvis Google opdager det.

Du bør i stedet prioritere velskrevet indhold, der er skrevet til mennesker fremfor robotter. Dét vil Google belønne dig for.

Hvor mange prioriterede søgeord skal jeg tilføje?

Der er mange bud på hvor stor søgeordstætheden bør være. Nogle bruger en “keyword density formel”

Formler lyder således: (antal af forekomster af søgeord) / (total antal ord) * 100.
Følger du denne formel vil du få søgeordstætheden i procent.

Bliv endnu klogere, og øg din online tilstedeværelse

Uanset om du er generalist eller specialist indenfor marketing, så har vores specialister samlet en række gode råd til dig på vores blog.

Bliv klogere i Webamp Academy.

 • Webamp ordbog

  Cache

  Web
  Hvis du vil optimere din hjemmeside og minimere indlæsningstiden, er cache et effektivt værktøj. Bliv klogere på cache her.
 • Webamp ordbog

  Backlinks

  SEO
  Hvad er backlinks, og hvorfor er de vigtige inden for SEO? Backlinks kan give din hjemmeside autoritet over for Google – bliv klogere på backlinks.
 • Webamp ordbog

  CAC

  Marketing
  CAC er en forkortelse for omkostninger af kundeanskaffelse, og den skal gerne være så lav som muligt. Bliv klogere på CAC her.
 • Webamp ordbog

  Autogenererede tekster

  Content, SEO
  Udforsk autogenererede tekster og deres indvirkning på SEO. Opdag fordelene og ulemperne ved at bruge AI-skrevet indhold på din hjemmeside.
 • Webamp ordbog

  Gamification

  Marketing
  Gamification er et effektivt værktøj til at engagere og interagere med dine kunder på. Bliv klogere på, hvordan du kan implementere gamification her.
 • Webamp ordbog

  E-commerce

  Web
  Forstå e-commerce alsidighed, forretningsfordelene og trinene til at komme i gang med online handel. Skab din egen succes i e-commerce-verdenen.
 • Webamp ordbog

  Subdomæner og undermapper

  SEO, Web
  Har du også svært ved at skelne mellem subdomæner og undermapper? Eller er du nysgerrig efter at lære mere om dem? Læs mere om det her.
 • Webamp ordbog

  Black Friday

  Marketing, PPC, SEO, Social ads, Web
  Få vores vigtigste takes på Black Friday. Lær at planlægge din SEO og Google Ads-strategi til den store shoppingdag. Læs meget mere her.
 • Webamp ordbog

  Brugeroplevelse

  Marketing, Web
  Opdag, hvorfor brugeroplevelsen er vigtig i dagens digitale tidsalder. Læs hvordan du forbedrer brugeroplevelsen for at tiltrække og fastholde dine br
 • Webamp ordbog

  Brugerrejse

  Marketing, Modeller
  Opdag brugerrejser og hvordan de kan forbedre din virksomhed. Lær at skabe og optimere brugerrejser for øget kundetilfredshed og forretningsvækst.
 • Kig i vores ordbog

  Alle

  Få en forståelse for diverse marketing-begreber i vores ordbog.